Mapování

Zpátky na téma

Zavřít vyhledávání

Andrej Babiš v politice

Babiš a Roman mají zprávu pro média

/8. 9. 2014, the fleet sheet/

Když Blesk během léta přinesl tolik lichotivých příspěvků o Andreji Babišovi, bylo jedině spravedlivé, aby MF Dnes minulý týden oplatila laskavost dvoustránkovou reportáží s usmívajícím se Danielem Křetínským. Hlavní sdělení bylo, že Křetínský a Martin Roman (coby EPH) stále spolupracují s Petrem Kellnerem, ačkoli Romanovo jméno samozřemě nepadlo. Nejvíce k popukání bylo Křetínského prohlášení, že vstup do mediální branže je pro něj „občanským gestem“. Jako by bylo ve veřejném zájmu, aby spolu s Romanem vyzobávali aktiva ČEZu a za část peněz si koupili Ringier. Ale Křetínský nežertuje. V Babišově MF Dnes předpověděl, že do budoucna přežijí jen dvě plnohodnotná zpravodajská centra (plus Česká televize a možná Seznam), čímž v podstatě hodil rukavici Savovově Mladé frontě, Soukupově Emprese a Bakalově Economii. Roman/Křetínský a Babiš si plánují rozdělit trh… pro dobro společnosti.

O projektu

Projekt Mapování si klade za cíl popsat uplynulých více než dvacet let v České republice. Jde především o vztahy a souvislosti mezi velkou politikou a velkým byznysem.

Podívejte se do počátků zrodu naší novodobé historie, kdy docházelo nejen k redistribuci velkého majetku, ale také k redistribuci moci a vlivu. Příběhy z minulých dvou desetiletí nás ovlivňují významným způsobem i v současnosti. V té době se utvářely vztahové sítě, které jsou stále aktivní. Chceme-li odpovědně přemýšlet o budoucnosti, pak je důležité znát naši minulost, a to i tu nedávnou.

Čtenářům a uživatelům webu předkládáme obecnou analýzu z veřejných otevřených zdrojů. Není to hodnocení minulosti, nýbrž zpráva o minulosti. Nejsme ani vyšetřovatelé, ani soudci, abychom někoho soudili a nejsme ani kněží, abychom někomu dávali rozhřešení. Předkládáme veřejnosti pouze koncentrovaný faktografický soubor velkých českých příběhů uplynulých dvou dekád.

Mapování pro vás připravuje Petr Havlík s týmem autorů za podpory Karla Janečka.

Zavřít